Grupa
Panna cotta z malinami

Panna cotta z malinami

Składniki:
1l śmietanki kremowej 30%
110 g cukru
3 łyżeczki żelatyny w proszku
laska wanilii

200 g malin
70 g cukru
20min.+
1
0

1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.

2. Śmietankę zagotować z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół.

3. Z gorącej śmietanki wyciągnąć wanilię (a najlepiej przecedzić całość przez sitko), dodać żelatynę, wymieszać.

4. Rozlać do pucharków, wstawić do lodówki na min. 5 godzin.

5. Przygotować sos: maliny rozgnieść i przetrzeć przez sitko, dodać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia.

6. Gotowy deser polać sosem, udekorować malinami i listkami melisy lub mięty.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Migdałowe szaleństwo
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
Pyszne jesienne ciasto, którego przepis zamieszczono w książce "Codzienność w Toskanii" opisywanej ostatnio w innej zakładce.
Magdalena Tuła
To jest "wariacja" na temat tiramisu - łatwiejsza do podania, bardziej podzielna i dłużej zachowująca świeżość.