
Panna cotta z malinami
Składniki:
1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
2. Śmietankę zagotować z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół.
3. Z gorącej śmietanki wyciągnąć wanilię (a najlepiej przecedzić całość przez sitko), dodać żelatynę, wymieszać.
4. Rozlać do pucharków, wstawić do lodówki na min. 5 godzin.
5. Przygotować sos: maliny rozgnieść i przetrzeć przez sitko, dodać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia.
6. Gotowy deser polać sosem, udekorować malinami i listkami melisy lub mięty.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
Pyszne jesienne ciasto, którego przepis zamieszczono w książce "Codzienność w Toskanii" opisywanej ostatnio w innej zakładce.
Magdalena Tuła
To jest "wariacja" na temat tiramisu - łatwiejsza do podania, bardziej podzielna i dłużej zachowująca świeżość.