Grupa
Likier miętowy

Likier miętowy

Składniki:
50 ml spirytusu 95%
350 g cukru
50 g listków mięty
1 g cynamonu
skórka z 1 cytryny
ok. 1 go
1
0

1. Listki mięty delikatnie umyć, umieścić w szklanym naczyniu i zalać spirytusem.

2. Zamknąć szczelnie i pozostawić na 2 dni do macerowania.

3. Przygotować syrop: zagotować 300 ml wody z dodatkiem cukru i ostudzić.

4. Spirytus przecedzić, wymieszać z syropem, dodać pozostałe składniki, wymieszać i pozostawić na pół dnia w ciemne miejsce.

5. Po tym czasie dokładnie przefiltrować płyn, rozlać do butelek - ciemnych ze szczelnym zamknięciem. Pozostawić na miesiąć.

6. Likier najlepiej smakuje schłodzony.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Włoski aromat
Majka Puchalska
Zniewalająca słodycz
Beata Pszczółka
Rozkosznie słodka
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.