Grupa
Malinowe tiramisu

Malinowe tiramisu

Składniki:
250 g malin
500 g serka mascarpone
110 g drobnego cukru
2 jajka
12 podłużnych biszkoptów
150 ml wina marsala
kakao do posypania
maliny do sosu i do przybrania deseru
3, 5 god
3
0

1. Jajka umyć i sparzyć. Oddzielić żółtka i zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać serek.

2. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać.

3. Maliny rozgnieść i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Można dodać do nich trochę cukru do smaku.

4. Na dno pucharków wlać trochę sosu.

5. Biszkopty moczyć w marsali i układać na malinowym musie.

6. Wyłożyć krem i posypać kakao.

7. Schłodzić 3 godziny w lodówce. Przed podaniem udekorować malinami.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3
liczba głosów: 3
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Migdałowe szaleństwo
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
To jest "wariacja" na temat tiramisu - łatwiejsza do podania, bardziej podzielna i dłużej zachowująca świeżość.
Beata Pszczółka
Aromatyczne maleństwa