Grupa
Malinowe tiramisu

Malinowe tiramisu

Składniki:
250 g malin
500 g serka mascarpone
110 g drobnego cukru
2 jajka
12 podłużnych biszkoptów
150 ml wina marsala
kakao do posypania
maliny do sosu i do przybrania deseru
3, 5 god
3
0

1. Jajka umyć i sparzyć. Oddzielić żółtka i zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać serek.

2. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać.

3. Maliny rozgnieść i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Można dodać do nich trochę cukru do smaku.

4. Na dno pucharków wlać trochę sosu.

5. Biszkopty moczyć w marsali i układać na malinowym musie.

6. Wyłożyć krem i posypać kakao.

7. Schłodzić 3 godziny w lodówce. Przed podaniem udekorować malinami.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3
liczba głosów: 3
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.
Beata Pszczółka
Rozkosznie słodka
Majka Puchalska
Pyszne z Vin Santo
Beata Pszczółka
Włoski aromat