Malinowe tiramisu
Składniki:
1. Jajka umyć i sparzyć. Oddzielić żółtka i zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać serek.
2. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać.
3. Maliny rozgnieść i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Można dodać do nich trochę cukru do smaku.
4. Na dno pucharków wlać trochę sosu.
5. Biszkopty moczyć w marsali i układać na malinowym musie.
6. Wyłożyć krem i posypać kakao.
7. Schłodzić 3 godziny w lodówce. Przed podaniem udekorować malinami.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
To jest "wariacja" na temat tiramisu - łatwiejsza do podania, bardziej podzielna i dłużej zachowująca świeżość.