Likier cytrynowy limoncello
Składniki:
1. Skórki cytryn i listki drzewa cytrynowego zalać spirytusem, umieścić w hermetycznie zamykanym szklanym naczyniu i odstawić w ciemne miejsce na 15 dni. Co jakiś czas potrząsać naczyniem.
2. Po 15 dniach dodać 500 ml wody z sokiem z cytryny i cukrem. Dobrze wymieszać i pozostawić na 24 godziny. Przefiltrować i rozlać do butelek.
3. Likier jest gotowy do spożycia po 30 dniach.
Podaje się go schłodzonego po posiłku.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Cantucci, biscotti - jak zwał, tak zwał - pyszne sucharki do kawy lub... wina.
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.