Grupa
Biały krem z limoncello

Biały krem z limoncello

Składniki:
1 tabliczka białej czekolady
150 ml śmietany kremówki
2-3 łyżki limoncello
Do dekoracji biszkopty, owoce
25 minut
2
0

Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

 

Do śmietany dodać limoncello i zagotować.

 

Dodać rozpuszczoną białą czekoladę, wymieszać. I gotowe.

 

To błyskawiczny krem, który można dodać po przestudzeniu podać do owoców lub ciasteczek. Jest tak pyszny, że właściwie można go też zjeść bez żadnego towarzystwa.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Pod mleczną pianką
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.