
Biały krem z limoncello
Składniki:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do śmietany dodać limoncello i zagotować.
Dodać rozpuszczoną białą czekoladę, wymieszać. I gotowe.
To błyskawiczny krem, który można dodać po przestudzeniu podać do owoców lub ciasteczek. Jest tak pyszny, że właściwie można go też zjeść bez żadnego towarzystwa.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.