Grupa
Biały krem z limoncello

Biały krem z limoncello

Składniki:
1 tabliczka białej czekolady
150 ml śmietany kremówki
2-3 łyżki limoncello
Do dekoracji biszkopty, owoce
25 minut
2
0

Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

 

Do śmietany dodać limoncello i zagotować.

 

Dodać rozpuszczoną białą czekoladę, wymieszać. I gotowe.

 

To błyskawiczny krem, który można dodać po przestudzeniu podać do owoców lub ciasteczek. Jest tak pyszny, że właściwie można go też zjeść bez żadnego towarzystwa.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Jesienne gruszki w pysznym drożdżowym cieście. Popołudniowa kawa i ciasto gruszkowe... Mmm, pyszne.
Magdalena Tuła
Niekłopotliwy sernik zarówno na ciepło, jak i na zimno
Magdalena Tuła
Mocny alkohol o silnym aromacie mięty, przydatny w czasie długiego biesiadowania przy obficie zastawionym stole.
Romana Bielecka-Krupa
Włoskie faworki