Grupa
Brutti ma buoni

Brutti ma buoni

Składniki:
3 białka
200 g cukru
150 g mielonych migdałów
150 g mielonych orzechów włoskich (lub innych)
można dodać też garść pokrojonych rodzynek
40 minut
1
1

Przygotowanie:

 

Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z cukrem orzechami i rodzynkami.

Powinna powstać zwarta, gęsta masa o dość chropowatej strukturze.

Tak ma być, nie należy się tym przejmować.

 

Na blachę wykładamy papier do pieczenia, a na nim łyżką wykładamy porcje masy, nie przejmując się, że każde ciasteczko układa się trochę inaczej i może przybierać różne kształty.

Te ciasteczka są – jak sama nazwa mówi – „brzydkie, ale dobre”.

 

Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni przez 20 minut.

Nie powinny się za bardzo spiec, bo będą za twarde.

 

Smacznego.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1

KOMENTARZE:

Autor: akoyeyisivu
http://20mg-cheapesttadalafil.com/ - 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
Jeśli uda się zdobyć kilka liści cytrynowych - koniecznie trzeba je przeznaczyć na limoncello.
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.
Magdalena Tuła
Świetnie komponujący się z prostą crostatą dżemik. Sezon na pigwy trwa.