Brutti ma buoni
Składniki:
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z cukrem orzechami i rodzynkami.
Powinna powstać zwarta, gęsta masa o dość chropowatej strukturze.
Tak ma być, nie należy się tym przejmować.
Na blachę wykładamy papier do pieczenia, a na nim łyżką wykładamy porcje masy, nie przejmując się, że każde ciasteczko układa się trochę inaczej i może przybierać różne kształty.
Te ciasteczka są – jak sama nazwa mówi – „brzydkie, ale dobre”.
Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni przez 20 minut.
Nie powinny się za bardzo spiec, bo będą za twarde.
Smacznego.
KOMENTARZE:
Autor: akoyeyisivu
http://20mg-cheapesttadalafil.com/ - 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor 20mg-cheapesttadalafil.com.ankor http://20mg-cheapesttadalafil.com/
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
Jeśli uda się zdobyć kilka liści cytrynowych - koniecznie trzeba je przeznaczyć na limoncello.
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.
Magdalena Tuła
Świetnie komponujący się z prostą crostatą dżemik. Sezon na pigwy trwa.