Grupa
Bucatini z prawdziwkami i kurczakiem

Bucatini z prawdziwkami i kurczakiem

Składniki:
Na 2 porcje

filet z kurczaka
dwie garście suszonych prawdziwków
pół opakowania bucatini - może być grube spaghetti
100 ml śmietanki
sok z połowy cytryny
2 posiekane ząbki czosnku
1 posiekana cebula
łyżka masła
sól
łyżeczka cukru
świeżo zmielony pieprz kolorowy
świeżo starty parmezan - 1 łyżka
1
0
Przygotowanie:
 
Na patelni  podsmażyć filet z kurczaka pokrojony w kostkę, posolić, dodać masło, chwilę podsmażyć.
 
Dodać czosnek i cebulę, podsmażyć.
 
Prawdziwki wcześniej zalać wrzątkiem i pozostawić na 10 minut.
 
Teraz je odcisnąć z wody i dodać do reszty składników. Delikatnie wlać śmietankę, mieszając.
 
 Czas na sok z cytryny, cukier, pieprz, sól do smaku, tarty parmezan i makaron ugotowany al dente.
 
Mieszamy wszystko dokładnie.
 
Bona Apetita!
 
 

UWAGA!

Jeśli chcesz poznać więcej pyszności, jakie proponuje na swoim blogu Dobrawa, zajrzyj tutaj:

http://bonaapetita.blogspot.com

Bucatini z prawdziwkami i kurczakiem
Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Jowita Grzeszczyk
Charakterny i ze smakiem
Majka Puchalska
Na zdrowie!
Beata Pszczółka
Włoskie klimaty
Jowita Grzeszczyk
Klasyczny smak