Grupa
Cukinia z czosnkiem

Cukinia z czosnkiem

Składniki:
1 duża cukinia
1 ząbek czosnku
oregano
sól, pieprz, oliwa
30 minut
2
0

Przygotowanie:

 

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w dość drobną kostkę.

 

Czosnek obrać, rozgnieść i wrzucić na patelnię. Przesmażyć na oliwie przez minutę, a potem dodać cukinię i przyprawy.

Dusić przez kilka minut na średnim ogniu, w trakcie można dodać odrobinę wody, aby warzywo mogło się dusić, a nie smażyć.

 

Cukinie powinny zachować jędrność, doprowadzamy je do etapu al dente.

 

Na wierzchu posypujemy świeżym oregano.

 

Doskonały dodatek do mięs i ryb.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Jowita Grzeszczyk
Doskonały dodatek do mięs
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Beata Pszczółka
Aromatyczne i doskonałe
Beata Pszczółka
Pyszny i uniwersalny