Grupa
Pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Składniki:
1 spory bakłażan
kilka sporych ziemniaków
1 duży fenkuł
garść suszonych pomidorów
suszone oregano
sól, pieprz, oliwa
kieliszek białego wina
50 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki.

Bakłażan kroimy w grubą kostkę.

Fenkuł dzielimy na ósemki i oddzielamy od siebie listki.

Suszone pomidory kroimy w paski.

 

Do dużego naczynia żaroodpornego wlewamy wino i oliwę.

Wrzucamy wszystkie przygotowane warzywa, solimy, pieprzymy, dorzucamy oregano i wszystko dokładnie mieszamy.

Im większy „bałagan” w misce, tym lepiej smaki się przenikną w trakcie pieczenia.

 

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż ziemniaki będą dobre, tj. ok. 50 minut.

 

Ten zestaw warzyw to doskonały dodatek do mięs.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Inne oblicze ciecierzycy
Majka Puchalska
Świeża, radosna, różnorodna
Majka Puchalska
Sycąca i smaczna
Jowita Grzeszczyk
Eksplozja smaku