Pieczone warzywa
Składniki:
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki.
Bakłażan kroimy w grubą kostkę.
Fenkuł dzielimy na ósemki i oddzielamy od siebie listki.
Suszone pomidory kroimy w paski.
Do dużego naczynia żaroodpornego wlewamy wino i oliwę.
Wrzucamy wszystkie przygotowane warzywa, solimy, pieprzymy, dorzucamy oregano i wszystko dokładnie mieszamy.
Im większy „bałagan” w misce, tym lepiej smaki się przenikną w trakcie pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż ziemniaki będą dobre, tj. ok. 50 minut.
Ten zestaw warzyw to doskonały dodatek do mięs.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Smakowita i łatwa przekąska do przegryzania przy lampce wina.