Fusilli z prosciutto i oliwkami
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron ugotować.
Szynkę pokroić na paski. Jeśli nie uda się kupić prosciutto crudo, można ją zastąpić inną szynką dojrzewającą. Ostatecznie dobrym boczkiem pokrojonym w cieniusieńkie plasterki, on też odda potrawie bogaty smak.
Każdą oliwkę pokroić na 4-5 części, najładniej wygląda w formie maleńkich plasterków.
Pomidory w kostkę.
Na patelnię wrzucić na oliwę szynkę, oliwki i pomidor. Posolić popieprzyć, pozostawić przez chwilę, tyle ile trzeba. By składniki się ogrzały i przeniknęły wzajemnie smakiem i aromatem.
Wrzucić makaron, wymieszać dokładnie.
Nałożyć na talerz. Posypać po wierzchu mozzarellą startą na tarce o dużych oczkach.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Bona Apetita! Blog kulinarny