Grupa
Kluseczki do wielkanocnego rosołu

Kluseczki do wielkanocnego rosołu

Składniki:
85 g startego parmezanu
1/4 łyżeczki świeżo zmielonej gałki muszkatołowej
35 g bułki tartej
lub mąki pszennej
6 dużych jajek
sól do smaku
5 min.
1
0

1. W misce wymieszać ser z bułką tartą.

2. Dodać jajko i widelcem lub rózgową trzepaczką połączyć składniki.

3. Dodać sól i gałkę do smaku.

4. Mieszając bulion widelcem wlewać masę jajeczną stopniowo - powstaną małe kluseczki (i trochę większe też).

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Pyszny i uniwersalny
Jowita Grzeszczyk
Rozmaitości pełne treści
Jowita Grzeszczyk
Bosko pachną, doskonale smakują
Magdalena Tuła
Ciekawe połączenie makaronu, ryby i melona. Smak godny wypróbowania.