Grupa
Makaron z pomidorami i boczkiem

Makaron z pomidorami i boczkiem

Składniki:
250 g makaronu o dość wyrazistej strukturze
Puszka pomidorów krojonych
Kilka plastrów baleronu długo dojrzewającego (coppa)
1 cebula
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz, oliwa, pikantna papryka
15 minut
4
1

Przygotowanie:

 

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

 

Cebulę drobno pokroić i wrzucić na rozgrzaną oliwę.

Kiedy zeszkli się, dodać posiekany drobniutko czosnek, podsmażać razem przez minutę na małym ogniu.

 

Dorzucić pocięty w paski boczek, zamieszać, podsmażać chwilę.

 

Na koniec dodać pomidory krojone z puszki.

Zostawić pod przykryciem na małym ogniu.

 

Pod koniec doprawić do smaku.

Do pomidorów i boczku pasuje pewna pikantność, więc warto dosypać odrobinę ostrej papryki.

 

Jeść ze smakiem.

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3.5
liczba głosów: 4

KOMENTARZE:

Autor: maciaszka
Makarony sa zawsze bardzo dobre. No oczywiście jeśli to są porządne makrony a nie takie byle jakie pierwsze lepsze. Ja kupuję z primo gusto bo rewelacyjnie smakuja i zawsze dobrze sie prezentuja w potrawie. Ja zawsze kłade nacisk na porządne produkty , które gotuję. Wymagam rzeczy zdrowych ii bez konserwantów

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Jowita Grzeszczyk
Oryginalny, intensywny smak
Jowita Grzeszczyk
Kremowe i wyraziste
Bona Apetita! Blog kulinarny
Czysta poezja
Majka Puchalska
Lekkie i radosne jak wakacje na Sycylii