Makaron z pomidorami i boczkiem
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno pokroić i wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Kiedy zeszkli się, dodać posiekany drobniutko czosnek, podsmażać razem przez minutę na małym ogniu.
Dorzucić pocięty w paski boczek, zamieszać, podsmażać chwilę.
Na koniec dodać pomidory krojone z puszki.
Zostawić pod przykryciem na małym ogniu.
Pod koniec doprawić do smaku.
Do pomidorów i boczku pasuje pewna pikantność, więc warto dosypać odrobinę ostrej papryki.
Jeść ze smakiem.
Smacznego!
KOMENTARZE:
Autor: maciaszka
Makarony sa zawsze bardzo dobre. No oczywiście jeśli to są porządne makrony a nie takie byle jakie pierwsze lepsze. Ja kupuję z primo gusto bo rewelacyjnie smakuja i zawsze dobrze sie prezentuja w potrawie. Ja zawsze kłade nacisk na porządne produkty , które gotuję. Wymagam rzeczy zdrowych ii bez konserwantów
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY