Grupa
Miecznik w ziołowej panierce

Miecznik w ziołowej panierce

Składniki:
1 stek z miecznika
1 ząbek czosnku
Rozmaryn
Suszony szczypiorek
Suszona pietruszka
Liść laurowy
Jałowiec
Sól, pieprz, oliwa
1
0

Przygotowanie:

 

Przygotować ziołową panierkę – do głębokiego talerza wsypać roztartą w dłoniach suszoną pietruszkę i szczypiorek.

Dodać posiekany drobniutko ząbek czosnku. Rozmaryn i liść laurowy rozdrobnić; pokruszyć lub pokroić.

Dodać sól, pieprz.

Można też dodać łyżeczkę bułki tartej.

Wszystko dobrze wymieszać i obtoczyć w tej panierce stek z miecznika.

 

Usmażyć na patelni.

 

Delikatność miecznika połączy się z wyrazistą kompozycją ziołowej panierki i powstanie danie wyjątkowe.

 

Podawać z ziemniakami, pieczonymi lub gotowanymi. Można też serwować z gotowanymi warzywami, np. kalafiorem, brokułem.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Troszkę inna pizza - z grzybami, mogą być przeróżne (leśne) nie tylko pieczarki.
Jowita Grzeszczyk
Zaskakujący smak
Jowita Grzeszczyk
Lato z piekarnika
Magdalena Tuła
Pyszne danie na obiad lub gorącą kolację dające możliwość kreatywnego przygotowania w zależności od upodobań i zawartości lodówki.