Miecznik w ziołowej panierce
Składniki:
Przygotowanie:
Przygotować ziołową panierkę – do głębokiego talerza wsypać roztartą w dłoniach suszoną pietruszkę i szczypiorek.
Dodać posiekany drobniutko ząbek czosnku. Rozmaryn i liść laurowy rozdrobnić; pokruszyć lub pokroić.
Dodać sól, pieprz.
Można też dodać łyżeczkę bułki tartej.
Wszystko dobrze wymieszać i obtoczyć w tej panierce stek z miecznika.
Usmażyć na patelni.
Delikatność miecznika połączy się z wyrazistą kompozycją ziołowej panierki i powstanie danie wyjątkowe.
Podawać z ziemniakami, pieczonymi lub gotowanymi. Można też serwować z gotowanymi warzywami, np. kalafiorem, brokułem.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Troszkę inna pizza - z grzybami, mogą być przeróżne (leśne) nie tylko pieczarki.
Magdalena Tuła
Pyszne danie na obiad lub gorącą kolację dające możliwość kreatywnego przygotowania w zależności od upodobań i zawartości lodówki.