Danie ostre.
Pikantne linguine
Składniki:
Przygotowanie:
Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, a jego aromatyczność i wyrazistość są naprawdę godne uwagi. Wszystko zajmie ci nie więcej niż kwadrans.
Makaron ugotować.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w paski wędlinę. Im bardziej pikantna, tym lepiej. Podsmażać ją przez chwilę na oliwie, aż doprawiona papryką wędlina odda oliwie nieco czerwonego koloru. Dorzucić oliwki. Wymieszać, zostawić na dwie minuty.
Dodać makaron. Wymieszać dokładnie.
Nakładać na talerz, posypać obficie parmezanem.
Miłośnicy ostrych smaków mogą do tego makaronu dodać czosnku, a jeśli wędlina wyda im się zbyt łagodna, jeszcze trochę ostrej papryki .
Jeść od razu, bo pikantne dania najlepiej smakują, dopóki są gorące. Wtedy pokazują cały swój charakter.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Jolanta Pasek
Penne z tuńczykiem, mozzarellą i czarnymi oliwkami