Grupa
Sałatka pomarańczowo-sardynkowa z Abruzji

Sałatka pomarańczowo-sardynkowa z Abruzji

Składniki:
3 ładne pomarańcze
Puszka lub słoiczek włoskich sardynek "acciughe" (anchois)
Sól
Oliwa -najlepiej włoska, extra vergine
10 minut
3
0

Przygotowanie:

 

Umyć pomarańcze, obrać ze skórki.

 

Pokroić w plasterki poziomo.

 

Ułożyć plastry na półmisku, odrobinę posolić.

 

Na pomarańczach ułożyć  filety włoskich sardynek. 

 

Pokropić oliwą extra vergine.

 

Zalecam danie dodatkowo "przyozdobić ". 

 

Jest to typowa przystawka z regionu Abruzji idealna na gorące letnie dni.

 

Smacznego :)

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 3
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Przekąska idealna na śniadanie
Beata Pszczółka
Prosta i wyrafinowana przekąska
Jowita Grzeszczyk
Ależ kolory i smaki!
Beata Pszczółka
Wykwintny smak i ciekawy wygląd