Grupa
Serniczek z ricotty

Serniczek z ricotty

Składniki:
250 g sera ricotta
150 g drobnego cukru (ewentualnie cukru pudru)
150 g mąki pszennej
3 jajka
60 ml mleka
sok i skórka otarta z 1 cytryny
szczypta sproszkowanego imbiru
65 min.
1
1

1. W misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać rocottę i imbir nadal ubijając.

2. Dodać skórkę i sok z cytryny.

3. Stopniowo dodawać mąkę, mieszając.

4. Ciasto najlepiej piec na okrągłej blaszce.

5 Piec około 40 min. aż ciasto wyrośnie i zrumieni się z wierzchu.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1

KOMENTARZE:

Autor: Kasia
Jaka wielkość foremki i temp. pieczenia?

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Świetnie komponujący się z prostą crostatą dżemik. Sezon na pigwy trwa.
Beata Pszczółka
Rozkosznie słodka
Romana Bielecka-Krupa
Włoskie faworki
Magdalena Tuła
Kolejne proste i dobre ciasto. Do przygotowania dla niespodziewanych gości.