Grupa
Tagliatelle z krewetkami

Tagliatelle z krewetkami

Składniki:
250 długiego makaronu
100 g drobnych krewetek mrożonych
3-4 łyżki czerwonego wina
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 opakowania sera mascarpone
2 łyżki śmietany
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz, pikantna papryka, oliwa
40 minut
3
0

Przygotowanie:

 

Ugotować makaron.

 

Ząbek czosnku drobno posiekać, wrzucić na patelnię z oliwą.

 

Podsmażyć, dodać paprykę - ilość dostosować do własnych możliwości, ale danie powinno mieć wyczuwalną ostrość.

 

Dorzucić krewetki, smażyć przez 1-2 minuty. Dodać wino.

 

Przecież pomidorowy wymieszać z mascarpone i śmietaną, aby powstał różowy sos.

 

Gdy wino odparuje, dodać sos na patelnię.

 

Dorzucić ugotowany makaron, wymieszać dokładnie, zdjąć z ognia.

 

Jeść najszybciej jak się da, bo pyszne.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4.7
liczba głosów: 3
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Intensywny, mocny, nieco męski
Bona Apetita! Blog kulinarny
Romana Bielecka-Krupa
Pikantne i aromatyczne
Majka Puchalska
Lekkie i radosne jak wakacje na Sycylii