Mało kalorii.
Tagliatelle z suszonymi pomidorami i oliwkami
Składniki:
Przygotowanie:
Do gotującej się wody wrzucić makaron, zamieszać, posolić, gotować tyle, ile wskazuje producent makaronu.
W tym czasie na patelnię wlać kilka łyżek oliwy, w której znajdowały się suszone pomidory
Wrzucić czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki.
Po minucie dorzucić pomidory pokrojone w paski i oliwki pokrojone na połówki lub w plasterki.
Zamieszać, pozostawić kilka minut na bardzo małym ogniu, aby smaki przeniknęły się wzajemnie.
Kiedy makaron dojdzie do właściwej miękkości, odcedzić go i wrzucić na patelnię.
Dokładnie wymieszać z czosnkiem, pomidorami i oliwkami. Od razu podawać.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Bona Apetita! Blog kulinarny