Grupa
Tort naleśnikowy z sosem bolognese

Tort naleśnikowy z sosem bolognese

Składniki:
Ciasto:
20 dag mąki
jajko
żółtko
300 ml letniego mleka
łyżka masła
2 dag drożdży
szczypta cukru
sól
olej

Sos:
40 dag mielonej wołowiny
10 dag szynki
20 dag pieczarek
papryka
cebula
pomidory pelati w puszce
łyżka oliwy
ząbek czosnku
tymianek
bazylia
sól
pieprz

Do posypania starty ser mozarella.
1,2 h.
1
0

1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki na niedużej patelni - średnica około 15 cm.

2. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Podobnie cebulę, paprykę  oraz szynkę. Podsmażyć na oliwie.

3. Dodać mięso mielone i smażyć razem mieszając.

4. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.

5. Przygotować naczynie żaroodporne. Naleśniki przełożyć farszem, z wierzchu posypać serem i zapiekać 20 min. w temp. 200 oC.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pożywne danie główne z makaronem i mięsem drobiowym.
Beata Pszczółka
Subtelny i wyrafinowany
Beata Pszczółka
Konkretne smaki
Index Food
Oryginalne danie, które zachwyci znajomych