Tort naleśnikowy z sosem bolognese
Składniki:
1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki na niedużej patelni - średnica około 15 cm.
2. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Podobnie cebulę, paprykę oraz szynkę. Podsmażyć na oliwie.
3. Dodać mięso mielone i smażyć razem mieszając.
4. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.
5. Przygotować naczynie żaroodporne. Naleśniki przełożyć farszem, z wierzchu posypać serem i zapiekać 20 min. w temp. 200 oC.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszne danie na obiad lub gorącą kolację dające możliwość kreatywnego przygotowania w zależności od upodobań i zawartości lodówki.
Bona Apetita! Blog kulinarny
Tym razem zamknęłam pizzę bianca w pierogu, czyli w calzone.
Magdalena Tuła
Ciekawy w smaku sos do ryżu z nutką oliwkowej goryczki.